Blog > Komentarze do wpisu

Kurczakowy przysmak

Spójrzcie jak pięknie wygląda "kurczakowa masa" służąca to wyrobu drobiowych  kotlecików.

Kurczak po wycięciu oczu, jelit, kości i oczyszczeniu, zostaje zmielony. Powstała masa zawiera ogromne ilości bakterii, toteż w celu ich usunięcia, "kurczak" moczony jest w amoniaku.

Następnie, z powodu obrzydliwego smaku, masę doprawia się konserwantami. Ostatni etap polega na dodawaniu sztucznych barwników w celu likwidacji nietypowego różowego koloru.

A voila! Wystarczy obtoczyć, usmażyć i "pyszne" nuggetsy gotowe do spożycia. Zapraszam na degustację do marketów, KFC i Mc Donald's.

*http://early-onset-of-night.tumblr.com/post/1206666159/say-hello-to-mechanically-separated-chicken-its#notes

czwartek, 28 października 2010, asiarzeszotarska

Polecane wpisy